Tervetuloa makumatkalle Laitikkalaan!

Kesäinen Rönnvik

Rönnin suku on hoitanut 1800-luvulla perustettua Rönnvikin tilaa jo sukupolvien ajan

Rönnvik on pitkän ja vivahteikkaan historian omaava perheyritys. Keväällä 2008 tila siirtyi jälleen seuraavan sukupolven omistukseen, ja tällä hetkellä viinitilaa viedään tarmokkaasti eteenpäin uusien ja entistäkin parempien tuotteiden ja palveluiden luomiseksi. Esimerkkinä jatkuvasta kehitystyöstä panimo, jonka toiminta käynnistyi Rönnvikissä keväällä 2014.

Viinitilan ja monipuolisen matkailutoiminnan lisäksi Rönnvik on moderni ja kehittyvä maatila, jonka pääasiallinen tuotantosuunta on siipikarjan kasvatus. Luonnollisesti oman tilan kanapoikaa löytyy monipuolisesti kokattuna myös viinitilan ravintolan pöydästä. Viime vuosina olemme panostaneet merkittävästi myös maatalouden koneurakointipalveluiden tarjontaan.

Kamreerin tarina

Rönnvikillä on monipuolinen ja vivahteikas historia. Viinitilan päärakennuksen rakennutti aikoinaan kihlakunnan kirjurina toiminut kamreeri Schrey, jonka kunniaksi Rönnvik lanseerasi vuonna 2014 oman nimikko-calvadoksen. Tuskin olisi raittiuden kannattaja Schrey arvannut, että Rönnvikistä tulisi viinitila ja kulinaristien paratiisi. Kamreeri nimittäin antoi potkut rengilleen Jeremiakselle liiallisen syöpöttelyn ja juominkien vuoksi.

Rönnvik tarjoaa aistinautintojen lisäksi näköalapaikan menneisyyteen. Kamreeri Schrey on helppo kuvitella mittailemassa tilansa maita ja Rönnit maatilan töiden parissa. Ja jos hyvä tuuri käy, saatat nähdä salaperäisen valkean neidon hiipimässä iltahämärissä. Neidon kerrotaan heittäytyneen Ilmoilanselkään Kokkostenkärjestä, josta löytyikin muinainen kalmisto.

Kamreerin kuoltua vuonna 1869 tilan osti Vihtori Aleksanteri Kustaanpoika. Hän otti sukunimekseen Rönnvik, ja 1900-luvulla nimi lyheni Rönniksi. Tilaa myös laajennettiin tallilla ja navetta-sikalalla. Rönnin suku on hoitanut tilaa yli 150 vuotta ja vaalinut Rönnvikin kaunista miljöötä ja perinteitä. Rönnit ovat myös uudistaneet tilaa rohkeasti. Perinteisestä maatilasta on kasvanut maamme suurin viinitila, jonka palkituissa tuotteissa hyödynnetään kekseliäästi suomalaisen luonnon antimia.

Kamreerin tarina

Rönnvikin viinitilan läheisyydestä löydät monia maukkaita elämyksiä

Rönnvikin Viinitilan lisäksi Laitikkalan kylä tarjoaa kesämatkailijoille Sydän-Hämeen parhaita paloja. Maaseutumyymälä Kesänmaku, Suttisen marjatila, Heikkilän Juustola, Villa Hepolahti ja Laitikkalan kyläkauppa ovat kaikki kivenheiton etäisyydellä Rönnvikistä. Tutustu seuraaviin Makukylän kohteisiin tai lue lisää Makukylän tapahtumista:
Heikkilän tila ja juustola

Heikkilän Juustola

Heikkilän Juustola tuottaa juustoja oman tilan ensiluokkaisesta lehmänmaidosta – mikä ihana lisä kesäpöytään! Juustolan tuotteita voit ostaa viinitilamme myymälästä.

Tuotteita myy Rönnvikin Viinipuoti, joka on avoinna viinitilan aukioloaikoina.

Beritin leipomo

Beritin leipomo

Tilallamme sijaitsee myös Berit Sohlberg-Kukon leipomo. Viinimyymälämme hyllyiltä löytyvät Beritin saaristolaisleivät ja Kyllön Korput ovatkin vieneet lukuisten vierailijoidemme sydämet mennessään.

Tuotteita myy Rönnvikin Viinipuoti, joka on avoinna viinitilan aukioloaikoina.

Suttien Marjatila

Suttisen Marjatila

Tuoreita marja- ja vihannesherkkuja suvipäivään tarjoilee Suttisen marjatila, josta löydät myös idyllisen kahvilan ja käsintehtyjä sisustus- ja käyttötavaroita tuliaisiksi.

Kesänmaku Maaseutumyymälä

Kesänmaku maaseutumyymälä

Halajatko lähiruokaa kuten kasviksia, maatilapalvaamon herkkuja ja tuoretta leipää? Nauti kupponen kahvia Kesänmaku Maaseutumyymälässä ja nappaa matkaan paikalliset matkamuistot.

Vieraile ainakin näissä

Viinehtimö

Viininvalmistustilat on saneerattu tilan vanhaan tiilipeitteiseen navettaan. Tiloihin järjestetään vierailuita ryhmille tilauksesta. Viinehtimössä kotimaisista marjoista puristetun mehun annetaan käydä rauhassa viiniksi, minkä jälkeen tuote suodatetaan, pullotetaan ja siirretään myyntiin viinipuotiin, eli tilan entiseen sikalaan.

Viinehtimö ja panimo

Talli

Kesäkahvila Pikku-Valakka ja kesäterassit

Tallin viimeisen hevosen Pikku-Valakan mukaan nimetty kahvila palvelee kesäkaudella joka päivä. Pikku-Valakasta voit ostaa kaikkia Rönnvikin tuotteita laseittain sekä pientä suolaista ja makeaa syötävää.

Rönnvikin puutarhat ja terassit ovat oivallinen paikka viettää kaunista kesäpäivää. Sateen sattuessa vanha talli tarjoaa perinteikkään maalaisympäristön hirsiensä suojassa.

Rönnvik toimii myös täyden palvelun kokous- ja juhlapaikkana ympäri vuoden.

Pontikkapannu-näyttely

Paikalliset nimismiehet toivat aikoinaan Rönnvikin metsistä takavarikoituja pontikkapannuja, koska tilalla on ollut lupa niitä säilyttää. Tallinvintille on kerätty noin 30 pannun näyttely, josta löytyy laitosta laidasta laitaan. Tallinvintillä pidetään kesäisin myös taidenäyttelyitä.

Pontikkapannu

Viinitilan tuotteet

Puoti

Viinipuodistamme voit ostaa kaikkia Rönnvikin viinejä. Viinien puhtaat raaka-aineet saadaan omalta ja naapuritiloilta, ja herukkapensaita tilalla on yhteensä 23 hehtaaria. Tuotevalikoimastamme löydät 15 erilaista viiniä. Vuoden 2017 Suomen Tilaviinikilpailussa Tilaviiniksi kruunattiin viherherukkaviini Rönnvik. Puodista voit ostaa myös lähi-alueiden tuottajien antimia ja käsityöläisten taidonnäytteitä. Myymälämme on auki tilan aukioloaikoina läpi kesän.

Olutpaja Panimo

Nautitko kesäpäivästäsi mieluummin huurteisen oluen kuin pirskahtelevan viinin kera? Rönnvikin Viinitilan yhteydessä sijaitsee myös panimo Olutpaja. Olutpajan käsityönä valmistettuja oluita voit ostaa myymälästämme sen aukioloaikoina. Oluenpanotaito on Olutpaja-oluiden perusta – kaikki muu on toissijaista.

Tilan aukioloajat

1.6.–20.8.

Ma-Pe 10-19
La 10-18
Su 12-18

21.8.–31.5.

Ma-To Tilauksesta
Pe 10-18
La 10-15
Su Tilauksesta

Olutpaja