Tuotevalikoima

Rönnvik on Suomen suurimpia ja palkituimpia viinitiloja

Viininvalmistusluvan Rönnvik sai ensimmäisten tilojen joukossa Suomessa. Viinien puhtaat raaka-aineet saadaan omalta ja naapuritiloilta, ja herukkapensaita tilalla on yli 10 hehtaaria. Viinien lisäksi Rönnvikissä valmistetaan väkeviä viinejä, liköörejä, pontikkaa ja kypsytettyä Kamrer VSOP –omenatisletta. Viiniä väkevämpää voit maistella viinitilan ravintolassa.

Vuonna 2014 tilan tuotevalikoima laajeni myös kotimaisiin, käsityönä valmistettuihin oluisiin. Rönnvikissä panimoa pyörittää yhteistyökumppani Olutverstas Oy. Rönnvikin viinit on valittu useita kertoja Suomen Tilaviinikilpailun voittajaksi. Sarjavoitoista ja kunniamaininnoista kertovia diplomeja on kertynyt runsaasti viinitilan puodin seinille. Viinitilan puodista voit ostaa Rönnvikin viinejä, Olutverstaan oluita sekä paikallisia elintarvikkeita ja käsitöitä. Puodista löydät herkut kotiin, mökille ja tuliaislahjaksi.

Kostian Kutsu

Mustaherukkaviini

Mustaherukasta valmistettu Kostian Kutsu on ollut Rönnvikin valikoimissa tilan alkuajoista asti. Kuiva ja puolikuiva viini ovat omiaan tumman lihan tai riistan kanssa. Makeammat viinit sopivat hyvin esimerkiksi sangriaan tai talvi-illan lämmikkeeksi. Kostian Kutsu ei sisällä tanniinia. Puolikuiva Kostian Kutsu voitti Suomen Tilaviinikilpailun vuonna 2001. Makeahko viini toi pokaalin Rönnvikiin vuonna 2002.

Kuiva ruokaviini, sokeria 8g/l 11,50 €
Puolikuiva ruokaviini, sokeria 20g/l 11,50 €
Makeahko seurusteluviini, sokeria 60g/l 12,00 €
Makea jälkiruokaviini, sokeria 120g/l 13,50 €

Rönnvik

Viherherukkaviini

Nimikkoviinimme Rönnvik on harvinaisesta viherherukasta valmistettu vaalea viini, joka kuuluu tilan alkuperäisvalikoimaan. Puolimakea ja makea viini maistuvat hyvin kypsytettyjen juustojen kanssa. Puolikuivaa Rönnvikiä suosittelemme kalan ja siipikarjan seuraksi. Puolimakea Rönnvik voitti Suomen Tilaviinikilpailun vuosina 2004 ja 2005, ja makea Rönnvik vuonna 2012.

Puolikuiva ruokaviini, sokeria 14g/l 12,00 €
Puolimakea yleisviini, sokeria 40g/l 12,50 €
Makea jälkiruokaviini, sokeria 150 g/l 14,50 €

Rönnvikin Kamreeri

Valkoherukkaviini

Rönnvikin Kamreeri on valkoherukkaviini, jota valmistetaan kuivana ja puolikuivana. Kalasta ja siipikarjasta valmistetut ruoat suorastaan vaativat vierelleen viilennettyä Kamreeria. Rönnvikin isäntiä tavattiin aikoinaan nimittää pilkallisestikin “Rönnvikin kamreereiksi”. Ennen nykyistä sukua tilan isäntänä oli nimittäin kihlakunnan kirjurina toiminut kamreeri Schrey. Vieläkin kylällä puhutaan Rönnvikin Kamreerista – tosin enää ei viitata tilan isäntään.

Kuiva ruokaviini, sokeria 7g/l 11,50 €
Puolikuiva ruokaviini, sokeria20g/l 11,50 €

Egil

Karviaisviini

Egil on puolikuiva karviaisviini, joka luotiin vuonna 2005 juhlistamaan Rönnvikin Viinitilan 10-vuotista taivalta. Egil on omiaan kalan ja siipikarjan kanssa sekä seurusteluviininä hieman kuivemman viinin ystäville. Laitikkalan kylässä sijaitsevalla Kyllönjoella käytiin aikoinaan taistelu kylänmiesten ja viikinki Egilin johtamien joukkojen välillä. Taru kertoo Laitikkalan miesten kaataneen viikinkipäällikön. Viini kunnioittaakin hämäläismiesten rohkeaa asennetta.

Puolikuiva ruokaviini, sokeria 17g/l 13,00 €

Rönnvikin Onni

Kotimaisista punaisista viinirypäleistä valmistettu

Rönnvikin Onni on tuoteperheemme uusin lisäys, ja valmistettu kotimaisista punaisista viinirypäleistä. Rönnvikissä on testattu kotimaisia viinirypäleitä raaka-aineena jo muutaman vuoden ajan, ja kun resepti oli hiottu huippuunsa, Onni tuotiin asiakkaidemmekin saataville alkuvuodesta 2012. Onni on kevyt, rosé-tyyppinen puolikuiva viini, ja sopii niin ruokapöytään kuin seurustelutarkoitukseenkin.

Puolikuiva ruokaviini, sokeria 14g/l 18,00 €

Rönnvikin Rose

Puna- ja valkoherukkaviini

Rönnvikin Rose on puna- ja valkoherukasta valmistettu puolimakea viini. Rose on verraton viilentäjä kuumina kesäpäivinä, mutta myös salaattien ja keveiden liharuokien seurana.

Puolimakea seurusteluviini, sokeria 30g/l 12,00 €

Kamreerin Vaalea

Raparperiviini

Kamreerin Vaalea on makeahko raparperiviini. Tämä tilan suosituin viini on vienyt monien asiakkaidemme sydämen mennessään. Kamreerin Vaalea on erinomainen seurusteluviini, mutta suosittelemme kokeilemaan sitä myös salaattien ja keveiden liharuokien kanssa.

Makeahko seurusteluviini, sokeria 60g/l 13,00 €

Kyllön Kutsu

Mansikkaviini

Kyllön Kutsu on makeahko mansikkaviini ja kolmas Rönnvikin alkuperäisistä tuotteista. Kyllön Siideri, joka valmistetaan sekoittamalla 1/3 Kyllön Kutsua ja 2/3 alkoholitonta päärynäsiideriä, on kestosuosikki kesävieraidemme keskuudessa ja Rönnvikissä järjestettävien juhlien marjaisa alkumalja.

Makeahko seurusteluviini, sokeria 60g/l 15,00 €

Ilmoilan Impi

Vadelmaviini

Ilmoilan Impi on makea vadelmaviini, joka sopii leivosten ja kakkujen oheen jälkiruokaviiniksi. Impi taipuu kuitenkin moneksi ja on hyvin viilennettynä tai alkoholittomalla siiderillä höystettynä loistava seurusteluviini. Viini on nimetty viereisestä Ilmoilan kylästä kotoisin olevan viinitilan emännän, Eila Rönnin, mukaan. Ilmoilan Impi voitti Suomen Tilaviinikilpailun vuonna 1997.

Makea jälkiruokaviini, sokeria 150g/l 18,00 €

Kylmänkukka

Perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini

Kylmänkukka on Rönnvikin perinteisellä, runsaasti käsityötä vaativalla menetelmällä valmistettu kuohuviini. Kylmänkukkaa valmistetaan valkoherukasta, mustaherukasta ja karviaisesta. Kuohuviinimme saa nimensä harvinaisesta Anemone Patens -kukasta, jonka pohjoisin Suomessa todettu esiintymä löytyy Rönnvikin mailta. Vuonna 2006 Kylmänkukka sai viiniluokituksessa kultamitalipisteet.

Valkoherukka, kuiva tai puolikuiva 33,00 €
Mustaherukka, kuiva tai puolikuiva 33,00 €
Karviainen, kuiva tai puolikuiva 33,00 €

Kylmänkukka Rosé

Kylmänkukka on Rönnvikin perinteisellä, runsaasti käsityötä vaativalla menetelmällä valmistettu kuohuviini. Kylmänkukka on palkittu viiniluokituksessa kultamitalipisteillä. Aiemmin Rönnvikin lippulaivatuotetta on ollut saatavilla valkoherukasta, mustaherukasta ja karviaisesta valmistettuna. Toukokuussa 2018 Kylmänkukka lanseerattiin ensimmäistä kertaa Rósena. Tuote sopii erittäin hyvin kevään ja kesän juhliin. Kuohuviinimme saa nimensä harvinaisesta Anemone Patens -kukasta, jonka pohjoisin Suomessa todettu esiintymä löytyy Rönnvikin mailta.

Kylmänkukka Rosé kuiva, sokeria 25 g/l 33,00 €
Kylmänkukka Rosé puolimakea, sokeria 50 g/l 33,00 €

Hiilihapotettu mieto viini Kamreerin Morsian

Kamreerin Morsian on herukkainen hiilihapotettu mieto viini, joka on maustettu pälkäneläisistä karpaloista puristetulla mehulla. Kamreerin Morsian tulee kesäkuussa tilapuotiimme 33cl pulloissa. Tuote sopii mainiosti virkistämään kuumaa kesäpäivää, ja on mökkijääkaapin ehdoton lisävaruste. Viinitilan päärakennuksen rakennutti aikoinaan kihlakunnan kirjurina toiminut kamreeri Schrey, ja helmeilevän Kamreerin Morsiamen nimi on tätä perua.

Kamreerin Morsian, sokeria 70 g/l 4,30 €