RÖNNVIK ON SUOMEN SUURIMPIA JA PALKITUIMPIA VIINITILOJA

Viininvalmistusluvan Rönnvik sai ensimmäisten tilojen joukossa Suomessa. Viinien puhtaat raaka-aineet saadaan omalta ja naapuritiloilta, ja herukkapensaita tilalla on yli 10 hehtaaria. Viinien lisäksi Rönnvikissä valmistetaan väkeviä viinejä, liköörejä, pontikkaa ja kypsytettyä Kamrer VSOP –omenatisletta. Viiniä väkevämpää voit maistella viinitilan ravintolassa.

Vuonna 2014 tilan tuotevalikoima laajeni myös kotimaisiin, käsityönä valmistettuihin oluisiin. Rönnvikissä panimoa pyörittää yhteistyökumppani Olutpaja. Rönnvikin viinit on valittu useita kertoja Suomen Tilaviinikilpailun voittajaksi. Sarjavoitoista ja kunniamaininnoista kertovia diplomeja on kertynyt runsaasti viinitilan puodin seinille. Viinitilan puodista voit ostaa Rönnvikin viinejä, Olutpajan oluita sekä paikallisia elintarvikkeita ja käsitöitä. Lisätietoa Olutpajan tuotteista löydät täältä.

KOSTIAN KUTSU

Mustaherukkaviini (Ribes nigrum)

Mustaherukasta valmistettu Kostian Kutsu on ollut Rönnvikin valikoimissa tilan alkuajoista asti. Kuiva ja puolikuiva viini ovat omiaan tumman lihan tai riistan kanssa. Makeammat viinit sopivat hyvin esimerkiksi sangriaan tai talvi-illan lämmikkeeksi. Kostian Kutsu on voittanut Suomen Tilaviinikilpailun kahdesti, vuonna 2001 ja 2002. Tuomaristo kuvaili viiniä täyteläiseksi ja tasapainoiseksi tuotteeksi, jonka maku on pyöreä, tasapainoinen ja runsaan hedelmäinen.

Kuiva ruokaviini, sokeria 8g/l 14,50 €
Puolikuiva ruokaviini, sokeria 20g/l 14,50 €
Makeahko seurusteluviini, sokeria 60g/l 15,00 €

RÖNNVIK

Viherherukkaviini (Ribes nigrum)

Nimikkoviinimme Rönnvik on harvinaisesta viherherukasta valmistettu vaalea viini, joka kuuluu tilan alkuperäisvalikoimaan. Rönnvik on valittu Suomen Tilaviiniksi peräti viisi kertaa. Tuomaristo luonnehti viiniä seuraavasti: ulkonäkö kirkas ja kultainen, tuoksu lajityypillinen ja hienostunut, flavori puhdas ja rehevä. Hapot ja makeus hyvin tasapainossa. Sopii hyvin esimerkiksi kypsytettyjen juustojen seuraksi ja jälkiruokapöytään.

Puolikuiva ruokaviini, sokeria 14g/l 15,00 €
Puolimakea yleisviini, sokeria 40g/l 15,50 €
Makea jälkiruokaviini, sokeria 150 g/l 17,00 €

RÖNNVIKIN KAMREERI

Valkoherukkaviini (Ribes rubrum)

Rönnvikin Kamreeri on valkoherukkaviini, jota valmistetaan kuivana ja puolikuivana. Valkoherukassa on monen mielestä herukoista hienostunein maku. Kalasta ja siipikarjasta valmistetut ruoat suorastaan vaativat vierelleen viilennettyä Kamreeria. Rönnvikin isäntiä tavattiin aikoinaan nimittää “Rönnvikin kamreereiksi”. Ennen nykyistä sukua tilan isäntänä oli nimittäin kihlakunnan kirjurina toiminut kamreeri Schrey.

Kuiva ruokaviini, sokeria 7g/l 14,50 €
Puolikuiva ruokaviini, sokeria20g/l 14,50 €

EGIL

Karviaisviini (Ribes uva-crispa)

Egil on riesling-tyyppinen puolikuiva karviaisviini. Egil on omiaan kalan ja siipikarjan kanssa sekä seurusteluviininä hieman kuivemman viinin ystäville. Laitikkalan kylässä sijaitsevalla Kyllönjoella käytiin aikoinaan taistelu kylänmiesten ja viikinki Egilin johtamien joukkojen välillä. Taru kertoo Laitikkalan miesten kaataneen viikinkipäällikön. Viini kunnioittaakin hämäläismiesten rohkeaa asennetta.

Puolikuiva ruokaviini, sokeria 17g/l 16,00 €

RÖNNVIKIN ROSE

Puna- ja valkoherukkaviini (Ribes rubrum)

Rönnvikin Rosé on puna- ja valkoherukasta valmistettu kevyt ja raikas seurusteluviini. Hapokas punaherukka on perinteisten suomalaisten puutarhojen suursuosikki, joka nauttii auringosta, kestää paahdetta ja pakkasta sekä pärjää myös pohjoisimmassa Suomessa. Rosé on verraton viilentäjä kuumina kesäpäivinä, mutta myös salaattien ja keveiden liharuokien seurana.

Puolimakea seurusteluviini, sokeria 30g/l 15,00 €

KAMREERIN VAALEA

Raparperiviini (Rheum rhabarbarum)

Kamreerin Vaalea on makeahko raparperiviini. Raparperin alkuperä on kaukaisessa Kiinassa, ja yksi Marco Polon löytöretkien monista tehtävistä oli tämän kasviaarteen etsiminen ja siirtäminen Eurooppaan. Tämä tilan suosituin viini on vienyt monien asiakkaidemme sydämen mennessään. Kamreerin Vaalea on erinomainen seurusteluviini, mutta suosittelemme kokeilemaan sitä myös salaattien ja keveiden liharuokien kanssa.

Makeahko seurusteluviini, sokeria 60g/l 16,00 €

KYLLÖN KUTSU

Mansikkaviini (Fragaria x ananassa)

Kyllön Kutsu on makeahko mansikkaviini ja kolmas Rönnvikin alkuperäisistä tuotteista. Viini on saanut nimensä Laitikkalan kylän läpi virtaavasta Kyllönjoesta, jonka rannoilla viinin raaka-aineena olevat mansikat kasvavat. Kyllön siideri, joka valmistetaan sekoittamalla 1/3 Kyllön Kutsua ja 2/3 alkoholitonta päärynäsiideriä, on kestosuosikki kesävieraidemme keskuudessa ja Rönnvikissä järjestettävien juhlien marjaisa alkumalja.

Makeahko seurusteluviini, sokeria 60g/l 16,00 €

ILMOILAN IMPI

Vadelmaviini (Rubus idaeus)

Ilmoilan Impi on makea vadelmaviini, joka sopii leivosten ja kakkujen oheen jälkiruokaviiniksi. Impi taipuu kuitenkin moneksi ja on hyvin viilennettynä tai alkoholittomalla siiderillä höystettynä loistava seurusteluviini. Laitikkalan kylän naapurissa, Kanta-Hämeen puolella, sijaitsee Ilmoilan kylä, josta Rönnvikin vanha emäntä Eila on kotoisin. Ilmoilan Impi on myös voittanut Suomen Tilaviinikilpailun.

Makea jälkiruokaviini, sokeria 150g/l 19,00 €

KYLMÄNKUKKA

Perinteisellä menetelmällä valmistettu kuohuviini

Kylmänkukka on Rönnvikin perinteisellä, runsaasti käsityötä vaativalla menetelmällä valmistettu kuohuviini. Klassisesta pullokäymismenetelmästä johtuen Kylmänkukkaa valmistetaan useasta eri marjasta kausiluonteisesti. Kuohuviinimme saa nimensä harvinaisesta Anemone Patens -kukasta, jonka pohjoisin Suomessa todettu esiintymä löytyy Rönnvikin mailta. Kylmänkukka on palkittu viiniluokituksessa kultamitalipisteillä.

Kylmänkukka 43,00 €

KAMREERIN MORSIAN

Spritzer, herukasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini, 5,2 % vol

Kamreerin Morsian on herukkainen hiilihapotettu mieto viini, joka on maustettu pälkäneläisistä karpaloista puristetulla mehulla. Tuote sopii mainiosti virkistämään kuumaa kesäpäivää, ja on mökkijääkaapin ehdoton lisävaruste. Morsiamen raikkaassa maussa herukan hapot ja makeus ovat sopivassa tasapainossa. Viinitilan päärakennuksen rakennutti aikoinaan kihlakunnan kirjurina toiminut kamreeri Schrey, ja helmeilevän Kamreerin Morsiamen nimi on tätä perua.

Kamreerin Morsian 5,40 €

KAMREERIN NEITO

Spritzer, vadelmasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini, 5,2 % vol

Kamreerin Neito on vadelmasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini, ja Rönnvikin vuoden 2022 uutuustuote. Juomassa maistuu suomalaisen kesäpäivän kypsyttämien vadelmien hienostunut maku. Kamreerin Neidon nimi muistuttaa viinitilan päärakennuksen rakennuttaneesta kamreeri Schreystä.

Kamreerin Neito5,40 €

KAMREERIN MUUSA

Spritzer, mustaherukasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini, 5,2 % vol

Kamreerin Muusa on mustaherukasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini. Juoma lanseerattiin Rönnvikin mietojen viinien sarjan kolmantena tuotteena vuonna 2021. Muusa on sarjan juomista olemukseltaan tummin ja salaperäisin, mutta silti kevyt ja pirskahteleva. Kamreerin Muusan nimi muistuttaa viinitilan päärakennuksen rakennuttaneesta kamreeri Schreystä.

Kamreerin Muusa5,40 €

KAMREERIN HEILA

Spritzer, viherherukasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini, 5,2 % vol

Kamreerin Heila on viherherukasta valmistettu hiilihapotettu mieto viini. Juoma lanseerattiin Rönnvikin mietojen viinien sarjan neljäntenä tuotteena keskikesällä 2021. Heila on helmeilevä, kepeä ja raikas juoma. Viherherukka on mustaherukan miedompi ja makeampi muunnos, josta on poistettu emolajin väri. Kamreerin Heilan nimi muistuttaa viinitilan päärakennuksen rakennuttaneesta kamreeri Schreystä.

Kamreerin Heila5,40 €

RÖNNVIKIN LIMONADIT

Rönnvikin limonadit ovat kotimaisesta täysmehusta valmistettuja kuplivia ja raikkaita juomia. Limonadeissa maistuvat perinteiset kesän maut: punaherukka ja omena-raparperi. Limonadissa ei käytetä tiivistettä.

Punaherukka3,50 €
Omena-raparperi3,50 €