Lapsiperheiden tärpit Rönnvikissä ja lähitienoilla

Rönnvikin viinitilan leikkipaikka

Vierailu Rönnvikin viinitilalla on mieluisaa tekemistä myös perheen pienimmille. Vehreä pihapiiri kutsuu nauttimaan kesäpäivästä ja ilves-, karhu- ja varsapatsaat houkuttelevat tekemään lähempää tuttavuutta. Leikkipaikalta löytyy mm. leikkimökki, keinut, hiekkalaatikko ja kiipeilyteline liukumäkineen.

Rönnvikin viinitilan leikkipaikka

Vieressä puiden siimeksessä virtaava puro houkuttelee risujen uittoon ja mielikuvituksellisiin leikkeihin. Keskikesästä eteenpäin villikukkaniityltä voi kerätä kimpun kotiinviemisiksi.

Rönnvikin viinitilan leikkipaikka

Rönnvikin viinitilalla viihtyy tunnin jos toisenkin, mutta lähiseuduilta löytyy monia muitakin vierailun arvoisia kohteita, joista nauttii koko perhe. Tässä muutamia vinkkejämme:

Suttisen tila

Vain reilun kilometrin päässä Rönnvikistä on Suttisen tila, jossa myydään taatusti tuoreita kasviksia ja marjoja aina ajankohdan mukaan. Pihapiirissä majailee kaneja ja ihastuttava valkoinen poni. Jäätelökioskin takaa löytyy lainattavia keppihevosia ja keppareiden esterata.

Pyhän Mikaelin rauniokirkko ja Pälkäneen keskustan nähtävyydet

Pälkäneen keskustan lähellä, aivan tien vieressä seisoo keskiaikainen kivikirkko. Kyseessä on Pyhän Mikaelin kirkko, jonka katto sortui raivoisassa myrskyssä vuonna 1890. Rauniota pidetään kunnossa ja siellä on järjestetty niin jumalanpalveluksia kuin perhejuhliakin. 

Pälkäneen keskustasta löytyy vaikuttava vanha tuulimylly, jonka sisälle pääsee keskikesällä rajattuna aikoina tutustumaan. Historiasta innostuneiden koululaisten kanssa kannattaa vierailla myös Pohjan Sodan suurimman taistelun muistomerkeillä.

Strutsitila Syrjynen

Pälkäneen keskustan pohjoispuolella, 16 kilometrin päästä Rönnvikistä, löytyy varsin eksoottinen vierailukohde: strutsitila. Tilalle on muutaman euron pääsymaksu, mutta nähtävää riittää: tänä kesänä pääsee ihastelemaan strutsien lisäksi lampaita, vuohia, kanoja, kukkoja, valkoisia kyyhkyjä ja kuusipeuroja, jotka pilkkuineen muistuttavat aivan Bambia. 

Laitikkalasta ja Pälkäneeltä löytyy mukavaa tekemistä lapsiperheelle kokonaiseksi kesäpäiväksi tai vaikka useammaksikin! Kaikki mainitut kohteet ovat avaria ulkotiloja, joilla voi vierailla turvallisin mielin, kunhan muistaa hyvän käsihygienian. Sateen sattuessa voi vetäytyä johonkin alueen monista kahviloista. Rönnvikin tallikahvila Pikku-Valjakka satoine asiakaspaikkoineen ei käy ahtaaksi.

Tässä mainittujen kohteiden lisäksi lähistöltä löytyy esimerkiksi monia viihtyisiä uimarantoja sekä näkötorneja, joista avautuu upeat maisemat. Kysy rohkeasti tilojen henkilökunnalta parhaat paikallisvinkit! Varaudu siihen, että jokaisella neuvojalla on omat suosikkinsa tällä upealla seudulla.